6 Oktober 2017

Panduan Penjagaan Power Adapter Laptop

  broayietech       6 Oktober 2017
Power adapther, broayietech akan berkongsi dengan anda panduan penjagaan power adapter laptop agar lebih tahan lama, mesti ramai acuh tak acuh dengan penggunaan power adapter, tahukah anda salah satu penyebab kerosakkan pada komponen laptop datang dari penggunaan power adapter yang salah.Dibawah panduan penjagaan power adapter laptop :-

  1. Pastikan power adapter yang digunakan bersesuaian dengan laptop anda, jika ianya tidak bersesuaian berkemungkinan akan mengakibatkan laptop anda over charging atau salah satu komponen di dalam board rosak.
  2. Jangan letak power adapter anda berhampiran air bagi mengelakkan berlaku renjatan elektrik dan mungkin mengakibatkan kemusnahan laptop anda.
  3. Jangan letak power adapter anda diatas permukaan yang memerankap haba, bagi pengelakkan power adapter kepanasan terlampu.
  4. Power adapter yang terkoyak penebatnya ianya akan mengakibatkan lintas pintas dan berkemungkinan akan memberi kesan kepada laptop anda.
Semuga tips ini berguna untuk anda, jika anda rasa artikel ini berguna buat anda dan rakan-rakan sila berkongsi dengan menekan button like atau share.
logoblog

Thanks for reading Panduan Penjagaan Power Adapter Laptop

Previous
« Prev Post

Tiada ulasan:

Catat Ulasan