10 Januari 2018

Panduan Menghapuskan Perisian Sampai Bersih | Revo Uninstaller Pro

  broayietech       10 Januari 2018
Post pada kali ini broayietech.com berkongsi dengan anda perisian revo uninstaller Pro, satu perisian dimana dapat menghapuskan perisian yang diuninstall pada komputer peribadi anda, kebiasaan anda ke control panel dan mencari add/remove program ianya tidak cukup bersih dan masih meninggalkan file register, Revo Uninstaller Pro dapat membantu anda buang kesemua file register.

Sebelum ke panduan menggunakan perisian ini, anda perlu dapatkan perisian klik url dibawah.

Download Disini ( Revo Uninstaller Pro )

Panduan Menghapuskan Perisian Sampai Bersih | Revo Uninstaller Pro

Pastikan selesai muat turun perisian anda perlu install dahulu perisian Revo Uninstaller Pro, selesai install klik pada perisian tersebut maka akan keluar jendela terdapat senarai program yang anda install pada komputer peribadi, seperti gambarajah dibawah.


Untuk melakukan uninstall pada program yang kita kehendaki, klik kanan kemudian pilih Uninstall atau klik dua kali pada program kemudian pilih Yes. Seperti gambarajah dibawah.


Seterusnya, dalam Pilih Tahap Mod Uninstall, pilih Advanced untuk mendayakan Revo Uninstaller untuk berfungsi dalam sistem dan mencari semua maklumat.

Klik Next. Kemudian akan ada jendela analisis tunggu hingga proses selesai, Next lagi. Seperti gambarajah dibawah.


Sehingga kini program telah dikeluarkan dari komputer, tetapi belum selesai di sini. Revo Uninstaller akan mengetahui jika terdapat fail yang masih ditinggalkan. Anda boleh menyemak fail yang dijumpai untuk menghapusnya.


Ok, selesai anda uninstall / menghapuskan perisian tanpa meninggalkan file register pada sistem pengadalian komputer ( OS ), semuga post ini sedikit sebanyak memberi manafaat buat anda diluar sana

logoblog

Thanks for reading Panduan Menghapuskan Perisian Sampai Bersih | Revo Uninstaller Pro

Previous
« Prev Post

Tiada ulasan:

Catat Ulasan