20 Januari 2018

Perbezaan Perisian Perlindungan Anti Virus Dan Internet Security

  broayietech       20 Januari 2018
Ramai pengguna keliru diantara Anti Virus dan Internet Security, artikel pada kali ini broayietech.com akan menjelaskan perbezaan perisian perlindungan anti virus dan internet security.

Perbezaan utama antara antivirus dan keselamatan internet ialah ketika antivirus melindungi anda daripada virus yang mungkin menjangkiti komputer anda,keselamatan internet melindungi anda dari banyak bentuk kandungan dan tindakan yang berniat jahat, dengan mempunyai ciri-ciri canggih seperti firewall, pengesanan phishing melalui internet, keupayaan untuk mengesan pembalak utama dan tindakan yang baik terhadap Trojans dan cacing.

Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan yang berkaitan dengan keselamatan internet melalui antivirus. Contohnya, menjalankan keselamatan internet pada komputer anda memerlukan memori yang besar dan penggunaan CPU dan dengan itu ia secara perlahan melambatkan komputer anda. Ini benar terutamanya dalam kes komputer lama dan laptop spefikasinya rendah. 

Selain daripada melambatkan program, keseluruhan sistem dijalankan juga perlahan, kerana imbasan dilakukan untuk banyak tugas yang biasanya tidak berbahaya. keselamatan internet umumnya lebih mahal daripada perisian antivirus.

Bergantung kepada sensitiviti data yang ada di komputer anda, anda boleh memilih antara keselamatan internet dan antivirus. Jika anda terlibat dengan banyak transaksi kewangan melalui internet atau secara meluas menggunakan perbankan dalam talian dengan sejumlah besar wang yang terlibat, anda harus mempertimbangkan suite keselamatan internet. Jika tidak untuk tujuan peribadi, antivirus akan berfungsi dengan baik untuk anda.Procliniccomputer sedang menjalankan promosi panda antivirus dan internet security dimana pelanggan yang membuat format komputer atau laptop anda boleh membuat pilihan samada memilih antivirus atau internet security, dimana pakej format + Install Panda Antivirus Hanya RM80.00 manakala untuk format + install panda internet security Hanya RM90.00 untuk 1 pengguna.

Bagi maklumat lanjut anda boleh ke halaman facebook ( Gedung Pro Clinic Computer )
logoblog

Thanks for reading Perbezaan Perisian Perlindungan Anti Virus Dan Internet Security

Previous
« Prev Post

Tiada ulasan:

Catat Ulasan